MyAppTheme Logo2

Το Βιβλίο

Κριτικές

«Κάθε Ολυμπιονίκης είναι ένας θρύλος ξεχωριστός, μία ιστορία, ζωής, ένα αναπόστπατο τμήμα της χώρας που τον γέννησε.
Ο Γιώργος Στεφανόπουλος είναι κάτι περισσότερο από όλα αυτά, γιατί παλεύοντας μέσα στα ρινγκ κατόρθωσε να μη βγει ποτέ έξω από τα σχοινιά του αυτοσεβασμού. Έζησε, πάλεψε, σπούδασε και επιβιώνει σε μία χώρα που η έννοια της αξιοπρέπειας τείνει να θεωρηθεί άγνωστη λέξη κι εκείνος την υπερασπίζεται καθημερινά διακινδυνεύοντας το νοκ άουτ.
Εύχομαι όλα τα μετάλλια της ζωής του να είναι χρυσά όπως ο ίδιος και να αποτελεί πρότυπο για την ταλαιπωρημένη κοινωνία μας.»

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (δημοσιογράφος)

«Περισσότερο από ιστορία της Πυγμαχίας ή βιογραφία, το “Μια ζωή σαν Ring” του Γιώργου Στεφανόπουλου είναι αφήγηση.
Είναι σαν να έχεις κλειστεί σε ένα ορειβατικό καταφύγιο με έναν άγνωστο και, για να περάσει η ώρα, αποφασίζει να σου διηγηθεί την ιστορία της ζωής του. Με μόνη διαφορά ότι ο “άγνωστος” είναι ο Γιώργος Στεφανόπουλος, ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης πυγμάχος, που το μεγαλύτερο πρόβλημά του ήταν ότι η Ελλάδα δεν έχει επαγγελματικό μποξ.
Το πιο ελκυστικό όμως στοιχείο στο βιβλίο είναι ότι ο αναγνώστης καταλαβαίνει ότι ο Στεφανόπουλος “θέλει να τα πει”. Και όπως θα λέγανε και οι Αμερικάνοι, όταν ο champ μιλάει, οι υπόλοιποι δεν τον διακόπτουν και ακούνε.
Από τα βιβλία που πραγματικά τα σηκώνεις ανοίγοντας το εξώφυλλο και τα κατεβάζεις γυρνώντας την τελευταία σελίδα.»

Αντώνης Πανούτος (αθλητικός συντάκτης)

«Κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής πυγμαχίας είναι αδιαμφησβήτητα ο Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Πρωταθλητής ο οποίος εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα σε διοργανώσεις όλων των επιπέδων,με λαμπρά αποτελέσματα και διεθνείς διακρίσεις.
Ο Έλληνας πρωτοπυγμάχος από την εφηβική ηλικία μέχρι και τη στιγμή που κρέμασε τα γάντια, επέδειξε εκτός από την αγωνιστική του πληρότητα, εξαίρετο ήθος και υπήρξε πρότυπο αθλητή για όλες τις γενιές που ακολούθησαν στο ολυμπιακό αυτό άθλημα στη χώρα μας.
Και σήμερα ο Γιώργος Στεφανόπουλος ως επιστήμονας, προπονητής και πολύπειρος αθλητής υψηλών επιδόσεων, συνεχίζει να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού μας.
Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανεκτίμητη αυτή προβολή του ελληνικού ονόματος και την προσφορά του στον αθλητισμό της πατρίδας μας.»

Παύλος Γερακάρης (Πρόεδρος ΠΣΑΤ)

«Μια ειλικρινής κατάθεση ψυχής που απευθύνεται σε κάθε αγωνιστή αναγνώστη, δίχως να είναι απαραίτητο να έχει σχέση με το μποξ. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι με σημαντικότερους σταθμούς τις θετικές και αρνητικές ακρότητες της ζωής του, το οποίο αφήνει μια γλυκιά γεύση ελπίδας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Είναι βέβαιο ότι κάθε αναγνώστης θα κάνει αυτοκριτική, θα αποκτήσει αυτογνωσία και στο τέλος, αν τα καταφέρει όπως ο «πυγμάχος της ζωής» Γιώργος Στεφανόπουλος, θα εξαγνιστεί και γυρίζοντας και την τελευταία σελίδα του βιβλίου μια γαλήνη θα φωλιάσει στην ψυχή του.»

Β. Ναγκολούδης (ιστορικός)
Ν. Κουμαρτζής (συγγραφέας)
Ιδρυτές Εκδόσεων iWrite.gr (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή)

«Το Γιώργο Στεφανόπουλο τον εκτιμώ ιδιαίτερα ως άνθρωπο. Συμβαίνει επίσης να πιστεύω ότι ως πυγμάχος είχε τις προδιαγραφές να φτάσει μέχρι τις απόλυτες κορυφές του αθλήματος. Είχε ψυχή, καρδιά, ατέλειωτες δυνάμεις, ένα φοβερό δεξί κροσέ και εξαιρετική αντίληψη τεχνικής και τακτικής.
Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό το βιβλίο! Διαβάζεται σαν νεράκι, παρουσιάζει αυθεντικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους ανθρώπους του κόσμου του ρινγκ αλλά και για οποιοδήποτε αναγνώστη. Και είναι ένα βιβλίο τίμιο, γραμμένο με θάρρος και αφοπλιστική ειλικρίνεια…!»

Ηλίας Μπαζίνας (αθλητικός συντάκτης)